Vi har plockat fram grenmöbeln

Nu har vi börjat! Utropstecknet ska visa att det här är något som vi tycker är riktigt, riktigt roligt. Igår tog vi nämligen fram grenmöbeln och började på arbetet att åter få den till en respektabel trädgårdsmöbel à la slutet av 1800-talet.

Grenmöbler gjordes av knotiga grenar i ek. Naturligt under en tid när man svärmade för naturen. Enligt Anna Lena Einarssons bok Trädgårdens möbler så fanns dessa rustikmöbler redan på 1700-talet, men det är runt sekelskiftet 18-1900 som de syns som mest och saluförs i postorderkataloger. Oljade och fernissade så kunde en soffa hos det göteborgska varuhuset Ferdinand Lundqvist 1933 kosta 22.50.

dsc_4057

Grenmöbler gjordes av knotiga grenar i ek. Runt sekelskiftet 18-1900 syns de som mest och saluförs i postorderkataloger.

Vi lyckades ropa in vår möbel på en auktion för något år sedan och det var en bra dag på jobbet när den äntligen kom hit och vi kunde provsitta den. Den visade sig vara förvånansvärt bekväm. Jag hade nog trott att någon gren skulle sticka ut och skava, men inte. Det var bara en tjock cigarr och en konjak som fattades så hade bekvämligheten varit perfekt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s